Kuusekasvusiirup

Hapukas-mõrkjas kuusekasvusiirup ehk kuusevõrsesiirup sobib hästi näiteks pannkookidele või siis liharoogi maitsestama. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 l noori kuusekasve

1 l vett

500 g suhkrut

veidi sidrunimahla

Valmistamine

Pane kuusevõrsed ja vesi potti ning kuumuta keemiseni. Siis keera tuli kinni ning jäta tunnikeseks maitsestuma. 

Kurna kuusekasvutõmmis läbi sõela ning pane uuesti potti. Lisa suhkur ja veidi sidrunimahla. Keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni saad sobiva konsistentsiga siirupi.

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Kodukana
postitatud 01.06.2015 21:00

mmm, panin suts vähem suhkrut, ning keetsin kauem (tunni ajaga ei toimunud mingit muutust selles vedelikus) ning mu arust maitseb asi ainult suhkru järgi. no ei tunne seda kõigi poolt kirjeldatud kuusemaitset. mees samas väitis, et on..