Yuanyang ehk Hong-Kongi magus kohvi-teejook

Soojendav piimaga tee-kohvijook on populaarne Hong-Kongis. Levinud on ka kirjapilt Yuenyeung, Yinyeung, Yinyong.

Yuanyang'i võib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt. 

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

4 pakki musta teed

2.5 dl vett

200-400 g suhkruga kondenspiima

5 dl kanget kohvi

Valmistamine

Eemalda vajaduse korral teepakkidelt pabersildid. Pane teekotid poti sisse, lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 3 minutit.

Võta teepakid välja, pigista tühjaks. Kuivakspigistatud teepakid viska minema. 

Sega juurde kondenspiim, kuumuta keemiseni. Sega juurde kohv.

Kalla klaasidesse ja serveeri.

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Saveur (jaanuar/veebruar 2013), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR