Aprikoosisorbett

Värskendav ja suvine magustoit, mis jääb parim Bergeroni aprikoosidest valmistatuna. Retseptiidee on David Lebovitzilt, aga veidi meie oludele ja mõõtudele kohendatud.

Kogus
u 1 liiter
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hästi küpseid aprikoose

2.5 dl vett (250 g)

170 g suhkrut (u 2 dl)

0.5 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Pese ja nõruta aprikoosid, lõika pooleks, eemalda kivid ning lõika viljapoolikud omakorda kolmeks. Pane aprikoositükid ja vesi potti, kata kaanega. Keeda mõõdukal tulel 10-15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni aprikoosid on täitsa pehmed.

Võta pott tulelt, sega juurde suhkur ning lase toatemperatuurini jahtuda.

Püreesta jahtunud aprikoosipüree saumiksriga või köögikombainis ühtlaseks. (Soovi korral hõõru segu läbi sõela). Maitsesta vanilliga. Pane kinnisesse karpi/kannu ning lase külmkapis korralikult jahtuda (seda võiks eelmisel päeval teha).

Külmuta segu jäätisemasinas vastavalt tootja instruktsioonidele.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.07.2012 09:09

Meie perele ja sõpradele väga-väga maitses - sõime küll niisama, küll aprikoosi-clafoutis' lisandina. Tõsiselt suvine ja mõnus!

Karima
postitatud 24.07.2012 17:10

seda peab proovima,see tundub nii hea ja m6nus

Kärt
postitatud 30.07.2012 21:28

Tegin ka, elu esimene isetehtud sorbett. Tegin ilma masinata, segasin käsitsi iga tunni tagant, umbes 5-6 korda. Jääkristallid jäid ehk veidi suured aga muidu oli väga, väga maitsev. Hea tummise aprikoosimaitsega.

Karolin
postitatud 08.06.2013 01:16

Läksin poodi aprikooside järele, aga need olid nii nirud, et otsustasin hoopis nektariinide kasuks, seega mul hetkel masinas nektariinisorbett valmimas ;) Polnud masinat eelmisest suvest kasutanud ja kasutusjuhend kadunud ... Ei osanud masinat korralikult kokku monteerida, aga loodan, et ajab asja ikka ära :D

Marlen Tammsaar-Ojamets
postitatud 17.03.2017 07:35

Nami-nami tiim on ikka super :) Seda peab proovima, hea jahutaja :)