Jäine metsmaasikasupp sooja martsipani-toorjuustukoogiga

Tõeliselt suvine gurmee, metsmaasikalõhnaline ja jumalikult maitsev :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Jäine metsmaasikasupp:

125 g suhkrut e 1,5 dl

5 dl metsmaasikaid

vanillisuhkrut

1 tl sidrunimahla

2 dl vett

Martsipani-toorjuustukook:

100 g martsipani

200 g toorjuustu

2 muna

2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

1 dl metsmaasikaid

Valmistamine

Valmista esmalt metsmaasikasupp. Kuumuta suhkur ja vesi potis keemiseni. Tõsta pott tulelt, sega juurde puhastatud metsmaasikad. Püreesta saumiksriga, soovi korral hõõru läbi sõela. Maitsesta vanillisuhkru ja sidrunimahlaga.

Pane metsmaasikasupp paariks tunniks sügavkülma, sega iga 30-60 minuti tagant.

Martsipani-toorjuustukoogi jaoks näpi martsipan väikesteks tükkideks, sega ülejäänud komponentidega ja töötle saumiksriga ühtlaseks massiks. Jaota 6 võitatud ja suhkruga kergelt ülepuistatud ahjuvormi sisse (u 1 dl mahutavusega).

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit, kuni koogikesed on pealt kergelt kuldsed.

Lase toorjuustukookidel 10-15 minutit vormis jahtuda, siis eemalda noa abil ettevaatlikult vormidest.

Serveerimiseks aseta igale taldrikule soe martsipani-toorjuustukook, ümber koogi kalla jäist metsmaasikasuppi. Kaunista kõrre otsa lükitud metsmaasikatega ja serveeri kohe.

Loe veel:

Retsept mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Isad smultronsoppa med enkel ostkaka)

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 17.07.2012 12:15

väga hea ja tervislik magustoit

Meeli K @ FB
postitatud 11.07.2015 21:42

Paneb keelt limpsima ?

Triin V @ FB
postitatud 11.07.2015 21:42

Seda peab kohe kindlasti proovima :)

Reet S @ FB
postitatud 11.07.2015 21:43

Äge!