Tort 'Iceberg'

Nami-Nami versioon populaarsest Icebergi tordist.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
suur tort, jätkub ca 15-16 sööjale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhjad:

4 suurt muna

340 g suhkrut (4 dl)

360 g nisujahu (6 dl)

1 tl söögisoodat

400 g hapukoort

3 sl kakaopulbrit ühte kaussi lisamiseks

Kreemiks:

1 kg hapukoort

Šokolaadikaunistused:

200 g tumedat šokolaadi

50 g võid

paar lusikatäit 35% rõõska koort

Valmistamine

Esmalt valmista tainas: Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel. Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber.

Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või kandilisse ahjuvormi.

Vala hele tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta mõlemat koogipõhja 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb.

NB! Soodaga tainad tuleb kohe peale kokkusegamist ahju küpsetama panna, sest sooda hakkab 10-15 minuti jooksul reageerima ja kui viivitada, siis reageerib sooda ära ning kook jääb tuim ning ei kerki!

Lase jahtuda.

Murenda hele koogipõhi täiesti peeneks ja sega hapukoorega.

Aseta tume koogipõhi tordialusele, määri sellele korralik kiht hapukoort ja kata koogipuru-hapukooreseguga.

Katte jaoks sulata tume šokolaad potis vähese või ja rõõsa koorega. Sega ühtlaseks, siis kalla küpsetuspaberiga kaetud väikesele ahjuplaadile jahtuma. Jahtunud šokolaadist lõika köögiviljakoorijaga laastusid, tõsta need tordile.

Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista.

See on praegune "tööversioon" populaarsest Icebergi tordist. Tegemist on work-in-progress retseptiga - tegelikult tahaksin õhemat ja veidi teistsugust põhja ning pehmemat šokolaadikatet.

LISA KOMMENTAAR

Kadri
postitatud 07.01.2011 19:02

Väga hea tuli, tegin lahtikäivasse koogivormi - ei olnud põhi liiga paks midagi...

Birgit
postitatud 18.06.2011 19:57

Minu arust on põhi liiga kuiv ja paks. Ootasin midagi enamat.

Erka
postitatud 03.08.2011 23:42

Ei midagi, päris tore tort tuli. Järgmisel korral üritan põhja õhema jätta (või siis põhi pooleks teha ja hapukat moosi vahele) ja peale panen pehme šokolaadiglasuuri. Ei istunud mulle see šokolaadipuru. Viga võis olla ka selles, et mul ei olnud tavalist tumedat šokolaadi, vaid vaarikalisandiga. Tjah, ja see vaarikamekk kohe häiris. Külalised sõid muidugi tordi rõõmsal meelel ära. Ääremärkused tegin mina vaikselt omaette. :))

VeerA
postitatud 14.06.2013 20:18

Bibi pagaris teevad nad seda küll hästi.